Szolgáltatások

A szociális szolgáltatásokról szóló törvény pontosan megállapítja az intézmény által nyújtható szolgátatásokat és azok eljárási feltételeit.

Jelenleg a rendelkezésre álló szolgáltatásaink:

  • segítség a fokozott ápolást igénylő személy gondozásában,
  • szociális rehabilitáció;

A szociális rehabilitáció az önállóság, függyetlenség, önellátás elősegítésére nyújtott személyre szabott szakszolgáltatás, mely a jártasság fejlesztésével és gyakorlásával, készségek aktivizálásával és erősítésével valósul meg, az önkiszolgálás, háztartásvezetés és alapvető közösségi tevékenységek végzése során.

A szociális rehabilitáció célja a személy minél magasabb szintű függetlenségének önállóságának  elősegítése, készségeinek és jártasságának fejlesztése, a jó szokások megerősétése.

Biztosítunk:

  • munkaterápiát;

A jelenleg hatályos szociális szolgáltatásokról szóló törvény alapján a munkaterápia (ergoterápia) olyan szakmai tevékenység, mely a munkvégzési szokások és jártasság elsajátítását célozza meg szakmai felügyelet mellett, mely a fizikai és mentális készségek fejlesztését szolgálja és elősegíti a társadalomba történő beilleszkedést.

  • érdekkörök  (szabadidős tevékenység);

Az érdekkör a kulturális tevékenység, közösségi munka, sportolás, szabadidős tevékenység, mely a szociális szolgáltatást igénybe vevő készségeinek, jártasságának fejlsztését szolgálja. Nagy érdeklődésnek örvend az angol nyelvtanulás, számítógépes munka, drámaterápia, capoeira edzés.

Jelenleg a szolgáltatásainakat különböző mértékben súlyos mentálisan sérült kliensnek részére biztosítjuk. Az ellátottak kislétszámú csoportokba sorolva (5-6 fő) vesznek részt a napi foglalkozásokon, természetesen a személyes szükségleteiket szem előtt tartva. Ezek a tevékenységek biztosítják a szükségleteiket, és lehetőséget adnak a képességeik fejlesztésére.