Tábor 2017

Festői környezet, friss levegő és mosolygó vidám emberek fogadták a ZPMP Komárno fiataljait és kísérőiket 2017. aug. 13-án a kovácspataki Panoráma Hotel . 60 fő fiatalnak és kísérőiknek nyújtott felfrissülést 5 napon át .

Hosszú évek után meglepetésként érte a felhívás az intézményt, és sok fiatal szívet boldogsággal töltött el , hogy szeretett táboruk újra megrendezésre kerül. 6 év után Szabó Gábor, édesanyja nyomdokaiba lépve, hagyományteremtő céllal újra életre hívta sokak gyermekkorát meghatározó különleges gyermekek és családjaik kovácspataki táborát. Gábor édesanyja, Szabó Márta és a Carissimi Nonprofit alap sok éven át szívügyeként szervezte a tábort, melyet idén már sokéves tapasztalat, új ismeretek és fiatalos lendület gazdagított.
A táborozók hamar szívükbe zárták a helyet, a régi ismerősöket, és az újakat is. Az ismerkedős játékok és a közös tábortüzek lehetőséget biztosítottak egymás megismerésére, barátkozásra.

A napközben tartott gazdag program szórakoztató kikapcsolódást nyújtott két lelkes és odaadó fiatal önkéntes kimeríthetetlen mókatárával, akiknek köszönhetően mindenki megfeledkezett a különbségekről. Ezidő alatt a szülők és kísérők szintén érdekes feladatokban és szórakoztató közösségi játékokban vettek részt, melyek a mindennapi gondokat feledtették.

Mindezek mellett a programsorozat nem ért véget, hiszen gyöngyfűzés, korongozás, gyertyakészítés, képeslap készítés, üvegfestés, éneklés, istentisztelet, túrázás, duna parti séta, logikai és ügyességi játékok, társasjátékok, reggeli torna is gazdagították a repertoárt, melyben mindenki megtalálta a kedvére valót.

A bajcsi motorosok meglepetése izgalmat váltott ki még legfiatalabb táborzókból is hiszen négykerekű járműveken mindenki megtapasztalhatta a száguldás érzését.

Azt esti programot a Martosi Hagyományőrző Egyesület tagjai színesítették táncházukkal, melyben martosi táncokat mutattak be és lehetőség nyílt a csárdás tanulására is. Egy másik est retro disco jegyében telt, mely során fiataltól idősig egyaránt mindenki ropta a legismertebb slágerek ritmusára.

Volt mikor a tábortűz mellett gitár és énekszó törte meg az éjszaka csendjét.
Egynapos autóbusz kirándulás során a környék nevezetességeit tekintettük meg, majd Kürtön Gulyás Péter helyi borász invitálta a szülőket, kísérőket borkóstolóra, melyhez a pogácsát a kisújfalusi asszonyok biztosították. A kisújfalusi faluház megtekintése során bőséges kóstolót kaptunk a helyi különlegességekből, kulcsos kalács és más finomságok várták a kis csapatot.

Az izgalom a tetőfokára hágott mikor eljött a Ki mit tud? bemutató ideje. Mindenki lázas készülődése előzte meg a délutánt, mely során tehetségüket, egyediségüket és előadóművészi tehetségüket csillogtathatták meg a vállalkozó kedvű fiatalok. Volt ének, színészi előadás, szavalás, a Rácz család gitáros énekes előadása, egyéni és csoportos előadások is. A komáromi ZPMP fiataljai csoportos Capoeira táncos harcművészeti bemutatót tartottak, melynek mozdulatait Instruktor Latinho, többszörös bajnok szárnyai alatt csiszolgatnak.

Az utolsó nap szomorúsággal telt, viszont az élmények kitartanak egész évben, lesz mire emlékezni a fotók, ajándékok, baráti kapcsolatok megmaradnak, de az elválás mindig nehéz. Reményteli szívvel bizakodva búcsúztunk, hogy jövőre ugyanitt megint találkozunk.

Különleges tábor, különleges embereknek, mely a szeretet, elfogadás, kölcsönös segítségnyújtás erejével segíti az értelmileg sérült gyermekek, fiatalok és családjaik életét, és lehetőséget ad, hogy családias környezetben nyaralás élményével gazdagodva vágjanak neki a szürke hétköznapoknak.

Egy tábor, mely nem tesz különbséget, befogad, elfogad, és élményt nyújt, minden résztvevőnek ritkaság, de Szabó Gábor és támogatói segítségével létrejött kovácspataki értelmi sérültek és családjaik tábora mindezek mellett szeretetet, törődést és pihentetést nyújtott, hogy felkészülve vágjunk neki a hétköznapok kihívásainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.